BNG Group oznamuje zastavení veškerých obchodních aktivit s Ruskou federací

Bře 3, 2022

Praha – Vedení akciové společnosti BNG Group se v návaznosti na aktuální dění na Ukrajině rozhodlo o okamžité ukončení veškerých obchodních aktivit s Ruskou federací, které skrze svoji dceřinou společnost BNG Russia, s.r.o. byly v letošním roce plánovány.

Holding BNG Group, který již třetím rokem úspěšně rozvíjí své obchodní aktivity na ruském trhu, se k tomuto kroku rozhodl právě po ruské invazi na Ukrajinu. „I přesto, že jsem v úzkém spojení s ruskými obchodními partnery, kteří s válkou na Ukrajině výslovně nesouhlasí, nedovedu si v současné době z morálního hlediska představit, že bychom měli pokračovat v obchodování s Ruskem“, reagoval na dění Jaromír Koudelík, jednatel společnosti BNG Russia s.r.o.

Jako vyjádření podpory se holding BNG Group rozhodl také přispět určitou finanční částkou Velvyslanectví Ukrajiny v Praze na jejich transparentní účet, který je k této pomoci určený. „Vybraný finanční obnos bude použit přímo pro potřeby našich vojáků bojujících v první linii, kteří brání naši vlast,“ řekl Yevhen Perebyinis, velvyslanec Ukrajiny v České republice.