Zástupci BNG se zúčastnili prestižního veletrhu v Rusku

Srp 24, 2021

Petrohrad / Praha – Zástupci společnosti BNG Russia se ve dnech 17. a 18. června 2021 zúčastnili mezinárodního veletrhu FOOD a NON FOOD pro retail i segment HoReCa s názvem „NEVA Buyers Week„. Ten se uskutečnil v ruském Petrohradu. Hlavním cílem aktivní účasti zástupců BNG Russia bylo vyhledat nové obchodní příležitosti pro dodavatele z Česka, ale i najít potenciálně zajímavé výrobky pro český trh. Veletrhu se navzdory COVID situaci i sezónním prázdninám zúčastnilo více než tisíc účastníků z celého dodavatelského řetězce FMCG, tj. výrobci, distributoři, maloobchodní řetězce i zástupci segmentu HoReCa. „V rámci tohoto veletrhu nás kontaktovalo přes šest desítek výrobců z Ruska se zájmem o dodávky do Česka a to především z kategorií cukrovinky, konzervované potraviny, nápoje, zdravá výživa, pekařské výrobky ale i z oblasti nepotravinářského zboží. Z řad potencionálních odběratelů jsme jednali s předními ruskými řetězci, velkoobchody a distributory,“ popisuje obchodní aktivity Jaroslav Koudelík, obchodní manažer BNG Russia.

Během jednání zástupci BNG Russia prezentovali zájemcům a návštěvníkům nabídky českých dodavatelů, kdy velký zájem byl zejména o cukrovinky, produkty zdravé výživy a kávu, ale také o výrobky pod privátní značkou. „Zájem byl překvapivě veliký. Ruští výrobci nám zároveň předali svoji vzorky a ceníky a odprezentovali nám zase svoje výrobky,“ doplňuje Koudelík. Během veletrhu byly navázány již první kontakty a aktuálně zástupci společnosti BNG Russia jednají s potenciálními distributory v Česku i na Slovensku.

V průběhu veletrhu jsme také v Petrohradě navštívili centrálu společnosti LENTA, což je druhý největší řetězec v Rusku a absolvovali jsme exkurzi na jednom z jejich hypermarketů,“ doplňuje Petr Štěpánek, obchodní manažer BNG a dodává: „Ačkoliv se může zdát, že trh v Rusku je nasycen, jsou zde i kategorie, které se rozvíjí a kde zákazník poptává novinky v sortimentu a hledá zboží z dovozu. Trh v Rusku je obrovský a proto je zde celá řada příležitostí pro výrobce z Česka.“

Vedle aktivní účasti na veletrhu i pokračujících jednáních mezi zástupci BNG a ruskými výrobci i dodavateli, se stále pokračuje v přípravách na pořádání Česko-ruského obchodního fóra v Praze, které plánuje uspořádat společnost BNG. O toto několikadenní jednání v Praze je ze strany českých i ruských obchodníků velký zájem. „Zájem je značný, problém stále zůstává nejistá situace kolem pandemie a opatření v jednotlivých státech. Ruská federace je u nás na seznamu nejohroženějších zemí a je označeno v červené zóně a pro občany Ruska po příletu do Česka platí dokonce povinná karanténa,“ vysvětluje Koudelík s tím, že pořádání společného setkání v Praze bude nutné přesunout až na rok 2022.